| Category: | Επιδόρπια |
| Tags: |
| 375 γρ. φυτικό λίπος ή βούτυρο |
| 300 γρ. ζάχαρη άχνη |
| 5 κρόκοι αυγών |
| 1 φακελάκι baking powder |
| 1 φλ. του καφέ κονιάκ |
| 2 βανίλιες σκόνη |
| 1 λεμόνι, το ξύσμα του |
| 1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει) |
| 0.5 κιλό πούδρα αμυγδάλου έτοιμη |
| 250 γρ. ζάχαρη άχνη |
| 1 λεμόνι, το ξύσμα του |
| 8 αυγά, μόνο τα ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα |
| 25 κομμάτια γλυκό περγαμόντο |
| 150 γρ. φιλέ αμύγδαλο |
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Κωστή Κωστάκη «Πίτες από χέρι», εκδόσεις Ψυχογιός.
