- Καθαρίζουμε το πεπόνι, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε κύβους. 
- Βάζουμε τη ζελατίνα να μουλιάσει σ' ενα μπολ με λίγο κρύο νερό. 
- Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά και να έχουμε μια απαλή, ομοιογενή κρέμα. 
- Στίβουμε τη ζελατίνα, τη διαλύουμε πολύ καλά σε ½ φλ. βραστό νερό και την προσθέτουμε στην κρέμα των αυγών. Ανακατεύουμε γερά το μείγμα. 
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί. 
- Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε με δύο πιρούνια το τυρί για να αφρατέψει και προσθέτουμε λίγη-λίγη την κρέμα των αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς. 
- Ρίχνουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε και πάλι προσεκτικά. 
- Μοιράζουμε τη μους πεπονιού σε 10 -12 γιάλινα μπολ ή ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5 -6 ώρες. 
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με μία μπάλα φρέσκο πεπόνι και φύλλα μέντας ή δυόσμου, ή με τριμμένο τζίντζερ ή με τριμμένη κανέλα ή με ψιλοκομμένα φρουΐ γλασέ ή με ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού και λίγο από το σιρόπι του ή με χοντροκοπανισμένους ξηρούς καρπούς και μέλι.