Συνταγες

Featured
Φαλάφελ
Easy
Cheap

Υπέροχα Φαλάφελ για να πάρετε μια γεύση Ανατολής!

Prep

Ready In

1h

Category: Φαγητά
Tags:

Ingredients

For 5 Person(s)

Για τα φαλάφελ

500 γρ. ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κ.σ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1.5 κ.σ. κύμινο, τριμμένο
1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σκόνη
1 πρέζα κάρδαμο, τριμμένο

Αλάτι και πιπέρι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το dip γιαουρτιού

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
0.5 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια 5χιλ.
2 πρέζες κύμινο
1 lime, τον χυμό και το ξύσμα του
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Φαλάφελ Directions

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ, τα καλύπτουμε με κρύο νερό τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για ένα βράδυ.
  2. Έπειτα τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πολυκοπτικό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρεμμύδι. Τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί, δεν θέλουμε να το κάνουμε αλοιφή πρέπει να έχει μερικά κομματάκια. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και σε μικρό multi απλά δουλεύουμε με δόσεις σιγά-σιγά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα για να δέσει η ζύμη.
  4. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο ώστε να τηγανίσουμε τα φαλάφελ.
  5. Παίρνουμε 1 γεμάτη κ.σ. από τη ζύμη, την πλάθουμε σε κεφτέ και την πιέζουμε λίγο στο κέντρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη και τηγανίζουμε καλά τα φαλάφελ και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.
  6. Μόλις είναι έτοιμα, με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας αφαιρούμε τα φαλάφελ από τη κατσαρόλα και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  7. Εκτέλεση για το dip: Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα το γιαούρτι, το κύμινο, το χυμό λεμόνι, το αγγούρι, αλατοπιπερώνουμε και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά. Προσέχουμε να μη βάλουμε πολύ κύμινο και σκεπάσουμε τη γεύση από τα φαλάφελ.
  8. Σερβίρουμε τα φαλάφελ με τορτίγιες, κόκκινο και πράσινο λάχανο και το dip γιαουρτιού.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Στοιχεία Κεντρικού καταστήματος

  • Δημοτική Αγορά Αγ. Στεφάνου, Χαλκίδα
  • 22210 20007 (Τηλέφωνο)
  • 22210 80338 (Φαξ)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά

Στοιχεία καταστήματος Χαλκίδας

  • Κριεζώτου 79 & Αρεθούσης, Χαλκίδα
  • 22210 83418 (Τηλέφωνο)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • efood-logo