Συνταγες

Featured
Cheesecake ακτινίδιο
Easy
Fairly cheap

Θέλετε ένα cheesecake που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και να είναι και με φρούτα εποχής;;; Δοκιμάστε το cheesecake ακτινίδιο.

Prep

Cook

Ready In

6h

Category: Επιδόρπια
Seasons:  November October September
Tags:

Ingredients

For 12 Person(s)

Για τη βάση

200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

400 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Για το ζελέ ακτινίδιο

20 γρ. φύλλα ζελατίνης
1.2 γρ. ακτινίδια
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Cheesecake ακτινίδιο Directions

  1. Για τη βάση
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  3. Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να πάρει το μπισκότο την υφή βρεγμένης άμμου.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία αποσπώμενη φόρμα 23 εκ. διαμέτρου.
  6. Πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού μέχρι να έχουμε ίδιο πάχος μπισκότου στη φόρμα.
  7. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά η βάση.  
  9. Για την κρέμα 
  10. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και να πάρουν την υφή γιαουρτιού.
  11. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην κρύα βάση. Καλύπτουμε με μεμβράνη ένα μπολ διαμέτρου 20 εκ. από την εξωτερική του πλευρά.
  12. Πιέζουμε με το μπολ την κρέμα που στρώσαμε στη φόρμα με σκοπό να δημιουργήσουμε μια λακούβα στην κρέμα.
  13. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 2 ώρες να σφίξει.
  14. Στη συνέχεια αφαιρούμε το μπολ.
  15. Όπως θα παρατηρήσουμε η κρέμα είναι πιο ψηλά στα πλαϊνά της φόρμας απ’ ότι στο κέντρο.
  16. Για το ζελέ ακτινίδιο
  17. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  18. Καθαρίζουμε τα ακτινίδια, τα κόβουμε στη μέση και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το λευκό κομμάτι τους.
  19. Πολτοποιούμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το πράσινο κομμάτι από τα ακτινίδια ενώ το λευκό το πετάμε για να μην πικρίσει το ζελέ.
  20. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τον χυμό από τα ακτινίδια και τη ζάχαρη.
  21. Αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  22. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  23. Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  24. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς και μεταφέρουμε σε ένα μπολ να κρυώσει ελαφρά, 20-30 λεπτά.
  25. Προσέχουμε να μην κρυώσει πολύ γιατί θα είναι δύσκολο να το απλώσουμε.
  26. Αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο της φόρμας μέχρι να καλύψει εντελώς το ζελέ ακτινίδιο την κρέμα.
  27. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  28. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Στοιχεία Κεντρικού καταστήματος

  • Δημοτική Αγορά Αγ. Στεφάνου, Χαλκίδα
  • 22210 20007 (Τηλέφωνο)
  • 22210 80338 (Φαξ)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά

Στοιχεία καταστήματος Χαλκίδας

  • Κριεζώτου 79 & Αρεθούσης, Χαλκίδα
  • 22210 83418 (Τηλέφωνο)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • efood-logo