Για την γλυκιά πίτα με βερίκοκα, πλένουμε πρώτα καλά, στεγνώνουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στη μέση, αφαιρώντας το κουκούτσι.
Βουτυρώνουμε ταψάκι 22 εκ. Αραδιάζουμε τα βερίκοκα σφιχτά μεταξύ τους, με τη φλούδα να ακουμπάει στο ταψάκι.
Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι , τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αμύγδαλο και την κρέμα γάλακτος , τα χτυπάμε με σύρμα και περιχύνουμε τα βερίκοκα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C⁰, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστή με ζάχαρη άχνη και κρέμα.