Όλη η γεύση, το άρωμα και η ιδιαιτερότητα του φρούτου στο κουτάλι μας. Τρατάρισμα από τα πιο εκλεκτά!
| Category: | Επιδόρπια | 
| Seasons: | July August September | 
| Tags: | 
| 1.5 κιλό ώριμα σύκα μέτριου μεγέθους, πλυμένα και στεγνά | 
| 150 γρ. αμύγδαλα λευκά | 
| 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί | 
| 200 ml νερό | 
| 30 ml χυμός λεμονιού | 
| 60 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική | 
| 0.5 κ.γ. κόκκοι από μαύρο πιπέρι | 
| 1 κλωνάρι λεβάντα ή 2-3 φύλλα αρμπαρόριζας (προαιρετικά) | 
Πως τα σερβίρουμε
-Ως κλασικό γλυκό του κουταλιού, με λίγο από το σιρόπι τους.
-Τα πιέζουμε με πιρούνι να μισολιώσουν και τα απλώνουμε σαν μαρμελάδα σε φέτες κέικ ή γεμίζουμε μια τάρτα.
-Συνοδεύουμε παγωτό, γιαούρτι, πανακότα, κρέμες.
Συνταγή από εδώ
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
