Μια δροσερή, πολύχρωμη, γευστικότατη και πολύ χορταστική σαλάτα, που τρώγεται άνετα και σαν κυρίως πιάτο.
| Category: | Φαγητά Σαλάτες |
| Tags: |
| 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια |
| 1 κόκκινο, ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο |
| 3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ψιλοκομμένες |
| 250 γρ. πίκλες (αγγουράκια τουρσί) ψιλοκομμένα |
| 2 κονσέρβες τόνο σε νερό |
| 200 ml ηλιέλαιο |
| 100 ml ελαιόλαδο |
| 75 ml λευκό ξύδι |
| 1 κ.σ. μουστάρδα |
| 1 κ.σ. μέλι |
Tip: Αν βάλετε την βινεγκρέτ στο ψυγείο και "κάτσει" λίγο θα έχει ακόμα πιο ωραία και παχύρευστη υφή.
Tip 2: Για πιο light αποτέλεσμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι Αγαύης. Προσθέστε όμως λίγο περισσότερο από μια κ.σ. για να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα.
