Featured
Το κλέφτικο...αλλιώς!
Easy
Fairly expensive

Ακούσαμε τυχαία για το κλέφτικο σε μια συζήτηση και σας δίνουμε την δική μας εκδοχή... 

Prep

Cook

Category: Φαγητά
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

4 μανιτάρια πορτομπέλο
4 μανιτάρια σαμπινιόν
4 μανιτάρια πλευρώτους
5 πιπεριές χρωματιστές
5 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. μοσχάρι
500 γρ. χοιρινό
500 γρ. αρνί
8 φέτες μπέικον
300 γρ. γραβιέρα (ή κεφαλοτύρι αν θέλετε πιο αλμυρό τυρί)
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
0.5 φλ. ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Το κλέφτικο...αλλιώς! Directions

  1. Συγκεντρώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε στον πάγκο σας. 
  2. Πλύντε καλά τα λαχανικά σας. Ξεφλουδίστε τα μανιτάρια και κόφτε σε λεπτές φέτες. Κόψτε τις πολύχρωμες πιπεριές σε λωρίδες. Έπειτα κόψτε και το καρότο σε καρέ. 
  3. Κόψτε την γραβιέρα σε μεγάλους κύβους και το μπέικον σε 2 ίσες λωρίδες. 
  4. Στρώστε το μπέικον στον πάτο μιας γάστρας και έπειτα προσθέστε το κρέας αφού το έχετε ήδη αλατίσει. Ανάμεσα στο κρέας προσθέστε τα κομμάτια της γραβιέρας. 
  5. Πάνω από το κρέας προσθέστε τις πολύχρωμες πιπεριές και ανάμεσα τους βυθίστε ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου, αφού πρώτα τις "σπάσετε" με το μαχαίρι σας για να αφήσουν το άρωμα τους στο φαγητό σας. Ραντίστε με το μισό λάδι.
  6. Απλώστε ομοιόμορφα τα μανιτάρια πάνω από τις πιπεριές και ραντίστε με το υπόλοιπο λάδι. Προεραιτικά τοποθετείστε μερικά ντοματίνια ανάμεσα στα μανιτάρια για χρώμα. Περιχύστε το φαγητό σας με το κόκκινο κρασί. Προσθέστε λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι. 
  7. Σκεπάστε την γάστρα σας και σιγοψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 5 ώρες.

Watch Video

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά