Featured
Ιταλική φασολάδα με ζυμαρικά
Super easy
Cheap

Μια εύκολη, γευστική κρεμώδης και γεμάτη αρώματα επιλογή για τις κρύες μέρες.

Prep

Cook

Category: Φαγητά
Tags:

Ingredients

For 3 Person(s)

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
0.5 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 κονσέρβα άσπρα φασόλια ξεπλυμένα και στραγγισμένα χωρισμένα στα 2 (440 γρ.)
60 ml γάλα
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
0.5 λεμόνι, τον χυμό
0.25 κ.γ. αλάτι
0.5 κονσέρβα ντοματάκια
720 ml νερό
170 γρ. μικρά ζυμαρικά

πιπέρι

λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Ιταλική φασολάδα με ζυμαρικά Directions

  1. Ξεκινήστε ρίχνοντας το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Επιλέξτε σχετικά μεγάλη κατσαρόλα γιατί όλα θα μαγειρευτούν σε αυτήν.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με λίγο αλάτι. Προσθέστε το σκόρδο, μαγειρέψτε για ακόμα 2-3 λεπτά και έπειτα ρίξτε το δεντρολίβανο, το κόκκινο πιπέρι και το φύλλο δάφνης για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέστε την κονσέρβα ντομάτας και τα μισά φασόλια. Προσθέστε αλάτι και μαγειρέψτε για περίπου 8 λεπτά.
  4. Όσο μαγειρεύεται η ντομάτα ρίξτε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα φασόλια μαζί με το γάλα, την παρμεζάνα, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε καλά. Δοκιμάστε για να δείτε αν λείπει κάτι.
  5. Προσθέστε στην κατσαρόλα το νερό και τον πουρέ φασολιών. Αυξήστε την θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και ασφήστε να πάρει μια βράση. Ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά σας και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  6. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι κρεμώδες και να μοιάζει με πηχτή σούπα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν θέλετε καθώς και μαϊντανό.
  7. Μοιράστε σε 2-3 πιάτα και απολαύστε.

Recipe notes

Tip:

Επειδή η συγκεκριμένη σούπα πήζει αρκετά μόλις κρυώσει την επόμενη φορά που θα θελήσετε να την ζεστάνετε προσθέστε λίγο νεράκι στο κατσαρολάκι. Έτσι θα αποκτήσει και πάλι την τέλεια, κρεμώδη υφή της.

Αντικαταστάσεις

Για να κάνετε vegan την συνταγή σας αρκεί να αντικαταστήσετε την παρμεζάνα με διατροφική μαγιά στην ίδια ποσότητα. Αν δεν έχετε διατροφική μαγιά μπορείτε απλά να την παραλείψετε.

Αντί για κανονικό γάλα μπορείτε να βάλετε κάποιο φυτικό γάλα.

Συνταγή της Emily Vagia από εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά