Featured
Γίγαντες σπετζοφάι
Easy
Fairly cheap

Εύκολο και γρήγορο φαγητό στην κατσαρόλα µε πολύ πλούσια γεύση. Ο συνδυασμός µε τους γίγαντες και το λουκάνικο είναι εκπληκτικός.

Prep

Cook

Category: Φαγητά
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

250 γρ. γίγαντες μουλιασμένοι και βρασμένοι
1 μεγάλο κρεµµύδι κοµµένο σε φέτες λεπτές
2 σκελίδες σκόρδο κοµµένο σε φέτες
3 πράσινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
3 κόκκινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κοµµένη σε καρέ
3 λουκάνικα χωριάτικη (ή γαλοπούλα για πιο light αποτέλεσμα) κοµµένα σε χοντρές φέτες
400 γρ. ντοµατάκια κονκασέ
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
0.25 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γίγαντες σπετζοφάι Directions

  1. Για να φτιάξουμε τους γίγαντες με λουκάνικο στην κατσαρόλα, χρησιμοποιούμε πλασοτέ κατσαρόλα, όπου ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (να μην πάρει χρώμα το κρεμμύδι).
  3.  
  4. Προσθέτουμε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε τους γίγαντες και τον πελτέ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την ντομάτα. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.
  6. Αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, να μείνει το φαγητό σχεδόν µε το λάδι του.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά