Σαλατογευμα από τα λίγα! Η δροσιά των λαχανικών με την ψητή νοστιμιά του μοσχαριού... Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
| Category: | Σαλάτες |
| Seasons: | May June July August September October |
| Tags: |
| 500 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε μπαστουνάκια πάχους 0,5 εκ. |
| 0.5 κιλό φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση |
| 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες |
| 3 μικρά αγγουράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες |
| 3 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια |
| 0.5 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, τα φύλλα, ψιλοκομμένα |
| 100 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
| 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη |
| 0.5 μικρή πιπεριά τσίλι (αν μας αρέσουν τα καυτερά, μπορούμε να βάλουμε ολόκληρη την πιπεριά) |
| 30 -50 ml χυμός λεμονιού |
| 1 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι |
| 40 γρ. ζάχαρη καστανή |
| 50 ml ελαιόλαδο |
Συνταγή από εδώ
Φωτογραφία: Jessica Morfis