- Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε το υγρό που θα βουτήξουμε τις μπάμιες ανακατεύοντας το γιαούρτι με το νερό. 
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τα πιπέρια, το αλάτι και το σκόρδο και να ανακατεύουμε καλά. 
- Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε το τηγάνι να κάψει. 
- Παράλληλα ετοιμάζουμε και τη συνοδευτική σάλτσα βάζοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Την κρατάμε στην άκρη. 
- Με ένα τρυπητό βουτάμε μερικά κομμάτια από μπάμιες στο υγρό με το νερό και το γιαούρτι, τις αφαιρούμε και τις ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε τα αλεύρια. 
- Τις ανακατεύουμε να πάει παντού το αλεύρι και αφού τις τινάξουμε να φύγει η περίσσειά του τις τηγανίζουμε για λίγο στο βαθύ τηγάνι με το λάδι μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να γίνουν τραγανές. 
- Αφαιρούμε, στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με τη συνοδευτική σάλτσα.