Μια υπέροχη, ασυνήθιστη πίτα που θα σας κλέψει τις εντυπώσεις!
| Category: | Φαγητά |
| Tags: |
| 630 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για την επιφάνεια εργασίας |
| 1 φακελάκι ξηρή μαγιά |
| 1 κοφτό κ.γ. αλάτι |
| 200 γρ. φακές χοντρές |
| 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια |
| 2 φύλλα δάφνης |
| 3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες |
| 1 μικρό, ξερό κρεμμύδι, τριμμένο |
| 200 γρ. φέτα μαλακιά τριμμένη, ή κατίκι Δομοκού |
| 0.5 ματσάκι μαϊντανός, (τα φύλλα) ψιλοκομμένος |
| 1 κ.γ. ξερός δυόσμος, τριμμένος |
| 40 ml ελαιόλαδο |
| 1 κρόκος αυγού, αραιωμένος με 1 κ.σ. νερό |
Η συνταγή είναι της Νίκης Χρυσανθίδου και τη βρήκαμε στον 7ο τόμο της Καθημερινής, έκδοση 2015, με θέμα "Οσπρια", σελ. 65
Φωτογραφία: team Σταθόπουλος