Featured
Παβλοβα
Super easy
Cheap

Ένα γλυκό που θα σας γοητεύσει και θα δώσει χρώμα και γεύση στις γιορτές σας!

Prep

Cook

Category: Επιδόρπια
Tags:

Ingredients

For 6 Person(s)

Υλικά

6 ασπράδια αυγών
1.5 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. corn flour
1 κ.γ. λευκό ξύδι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
2 κούπες κόκκινα φρούτα της επιλογής σας

Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντα

Παβλοβα Directions

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Μόλις αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες κορυφές ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Αυτό θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το ξύδι. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
  3. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρέγκα  με μια κουταλιά σε κύκλο διαμέτρου περίπου 20 εκ. Θα απλώσει και λίγο στο ψήσιμο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 °  για τα πρώτα 15 λεπτά  και στους 110 ° για μια ώρα. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η μαρέγκα μέσα σ’ αυτόν.
  5. Χτυπάμε τη κρέμα σε ελαφριά σαντιγί και απλώνουμε πάνω στην κρύα πλέον μαρέγκα.
  6. Προσθέτουμε τα φρούτα και τα φύλλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Watch Video

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Φωτογραφία team Stathopoulos

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά